ss Kylix

Inhoudsopgave Schip en Ka Juni 1973

Bij de voorplaat De gaande en komende Commodore. - Op 11 mei jl. vond aan boord van het vlaggeschip van onze Maatschappij, het s.s. Macoma, de Commodorewisseling plaats.
In memoriam H.P.L. Beijersbergen van Henegouwen
Mededeling De heer B.E. Blakely heeft de wens te kennen gegeven de dienst der Maatschappij met pensioen te verlaten. De heer Blakely zal zijn taak als Marine Coordinator beëindigen op 30 november 1973. Tot zijn opvolger is benoemd de heer D.J. Skinner, thans Coordinator Supply.
Vlootcirculaires
Zomerpuzzel
Gespreksgroepen
Koninklijke onderscheidingen: D. Rodenburg, Officier in de Orde van Oranje Nassau, L. Kerstens, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Afscheid gepensioneerden gezagvoerders F. Fekkes, P. van Hassel, A.G. van Gent, J. Hagen, J. Kramer en T.G. J. Roeten alsmede hoofdwerktuigkundigen W.J.J. van den Berg, J. van der Meyde, M.J. Moerland en G. Vis van Heemst.
Commodorewisseling Nadat vier jaar lang kapitein W. Kuijper Commodore van onze vloot is geweest, vond - vanwege zijn aanstaande pensionering - op 11 mei jl. Commodorewisseling plaats. Zoals in het PCOR aan de vloot bekendgemaakt, is kapitein J.J. Schouten met ingang van dezelfde datum benoemd tot Commodore van onze vloot.
Met pensioen Hoofdwerktuigkundige W.J.J. van den Berg, J. van der Meyde
Nieuws van de nieuwbouw F-klasse
Curaçao Oil Terminal
Met pensioen kapitein F. Fekkes en de heer A. van Bokkum
Uit en thuis - Schoonschip
Vlootpersonalia in de periode van 16 april 1973 t/m 15 mei 1973
Jubileum 25 jaar HWTK J. van essen
Afscheid scheepsgezel A/W J.M. Bos
Onze vlootjubilarissen 25 jaar E. Rouw, 10 jaar C. Hemmer, W.J. Zijta, E.J. Eradus
In dienst getreden R. Cornelissen
Met pensioen H.J. Melse
Bruidspaar van de maand 5e wtk G. van Berghem en mej. T. Scheffer
Mutaties walpersoneel periode 16-4-73 t/m 10-5-73