ms Vulcanus

Inhoudsopgave Van en voor de vloot Mei 1954

Het ms. Gadila in de Indische Oceaan (foto)
In memoriam J. Scherpenhuysen oud-Hoofdwerktuigkundige La Corona.
Onze nieuwbouw: 2 tankschepen met 31.000 ton draagvermogen sts. Vasum en sts. Vivipara, bouwnummers 454 en 468 van de N.D.S.M. te Amsterdam, met foto's van de schelpen. ss. Glebula met foto van de zoetwatermossel. Op 7 mei 1954 de proefvaart van ss Katelysia.
Club van Oud-Gezagvoerders en Oud-Hoofdwerktuigkundigen der Koninklijke/Shell CNOOKS : Overdacht van een geschenk van de Engelse club S.F.R.S.A. aan de CNOOKS : een model van een stuurwiel waaraan een scheepsbel is bevestigd, als blijk van waardering van de goede kameraadschap tussen de Engelse en Nederlandse collega's. Het geschenk zal in de vergaderingen de bestuurstafel sieren. Heden ten dage en we schrijven 2023 is dat nog steeds het geval. (foto van het geschenk)
Een der grootste tankers lost te Pernis. sts Tina Onassis 45.720 ton. Met foto's voor steiger 3. ter vergelijking Tina Onassis, World Glory, Phoenix.
Personalia Gehuwd en Geboren
Wij feliciteren P.J. de Bruyn Hoofdwerktuigkundige, J. den Duin Gezagvoerder, J. van den Ent Hoofdwerktuigkundige en J. Unkel Gezagvoerder met hun dienstjubileum.
Vlootmutaties gedurende de maand maart 1954.