Sultan van Langkat

Inhoudsopgave Schip en Ka Augustus 1983

Bij de voorplaat - Onlangs door fotograaf Martin van Vugt voor ons gefotografeerd: Drie Shell-tankers aan de Shell-steigers in Europoort op één plaatje. Op de voorgrond de 'Vitrea', vervolgens de 'Niso' en als derde de Britse 'Opalia'. Op de achtergrond de graansilo's van de firma Bunge met een lossende bulkcarrier.
Foto - Onlangs werd door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, dr. P. Winsemius, de biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie van Shell Nederland Chemie in Pernis officieel in gebruik gesteld.
Mededeling van de Stichting Shell Pensioenfonds Aanpassing franchisebedragen
Mededeling De heer T.G.A. Westerveld, chef Vlootpersoneel (DFP/1) zal per 1 november 1983 worden overgeplaatst naar Shell Nederland Raffinaderij B.V., waar hij de functie zal gaan vervullen van Hoofd Personeelsregelingen en Services. De heer J.C. Aartsen, thans hoofd subsectie Formatie Vlootpersoneel (DFP/Il) zal dan worden belast met de leiding van de sectie DFP/1.
Persoonlijke ongevallen verzekering
Arti et Pectini - De tijd dringt...
Foto - 'Sepia' verkocht - Het 69.533 ton draagvermogen metende, in 1961 gebouwde s.s. 'Sepia' is verkocht
Vlootcirculaires
Verzoeke voor scheepsinformatie te bellen
Met het oog op de toekoms
Veilige vaarweg naar Rotterdam
Foto- Een 300.000 tonner navigeert voorzichtig via de Eurogeul naar het Rotterdamse Europoort-gebied.
Schoon schip - Heineken en Shell bouwen warmte-kracht installatie - Shell brengt meest complete stratenboek
Vlootpersonalia periode van 16 juni t/m 15 juli 1983
Onze vlootjubilarissen J.M. Lage Muinos, F. Costas Parcero, B.E. Broekhuysen, L. van Doren, M.P. Roon, D.F.A. Majers, O.A. van Druten, M.F. Koens, J.W. Jongkind
Wal - In dienst Mw. H. Lutjeboer-Boot
Jubileum Mw. M.G.P. Bode-Boshoff
Rotterdam krijgt weer een scheepvaartmuseum - Rotterdam, als een der belangrijkste havensteden ter wereld, raakte in 1979 zijn scheepvaartmuseum kwijt. ln dat jaar namelijk ging het museum gebouwd aan het Burg. s' Jacobplein tegen de vlakte om plaats te maken voor het nieuwe oost-west tracé van de Rotterdamse metro.