ms Phobos

Plaatje mc Cluer

"mogge Cnooks"

Ik ben door Harrie Fokkens op jullie site geattendeerd, dus meteen even gekeken want ik heb een broer gehad die in de 50er jaren Shell gevaren heeft.

Hij is er als 1e stuurman weg gegaan om aan de wal te gaan werken; ik ben nu wat aan het snuffelen om wat voor z'n kinderen bij elkaar te zoeken want die hebben niets mee gekregen van z'n tijd op zee. Hij is wel altijd op zee blijven werken via het loodswezen; hij is gestopt als kaptein van de kotter in IJmuiden; z'n langste tijd op de Bellatrix.

Was wel leuk omdat hij mij ook vaak wegbracht, middels een oefenreis die hij van tijd tot tijd moest maken als loods. Hij heeft in z'n Shell-tijd ook een torn gemaakt op die sleepboot die destijds in de archipel bij nw guinea voer, dat was de "Mc Cluer" een voormalige houten amerikaanse personeelsboot voor zover ik heb kunnen na gaan, ik zou daar dolgraag een plaatje van hebben, is er in de club misschien iemand die zoiets in een 'ouwe doos' heeft?

Zelf heb ik als wtk bij Vinke, VNS en Heerema gewerkt, voor een 'buurjongen' ben ik ook veel aan spitten op internet om zijn oorlogsverleden in kaart te brengen en ben al een hoop leuke sites tegen gekomen, misschien heb ik iets voor jullie 'links', maar even kijken.

Dit is natuurlijk een schot in de ruimte maar misschien heb ik geluk, ik hoop dat er iemand is die wat voor mij heeft; bij voorbaat vast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet.
Sieds Harmenzon
sharm@hetnet.nl