ms Phobos

Behoud van de oude loodsboot Castor

Ik zet me in voor het behoud van de oude loodsboot Castor.
www.loodsboot.eu

Wellicht wil je een link plaatsen op uw site..-

Met vriendelijke groet,

Mario van Parijs
info@loodsboot.eu

De onlangs gestuurde foto "kiekeboe" werd goed ontvangen bij ondermeer het Weekblad Schuttevaer, die hem gelijk prominent op de voorpagina van de krant van deze week heeft geplaatst, met een leuk verhaaltje erbij! Een hele eer! Zie bijgevoegd knipsel.

Wat nutteloos surfen op het internet had deze week toch zondermeer ook nog wat opgeleverd. De burg van de Castor is volledig origineel, met uitzondering van de roerstandaanwijzer. Er hangt nu een modern, lelijk bakkie prominent op het voorfront in de brug, daar gemonteerd nadat de originele 25 jaar geleden was gesneuveld. Het was bekend hoe de originele roerstandaanwijzer eruit hoorde te zien, daar het zusterschip Antares hem nog heeft hangen. We waren daarom aangenaam verrast toen we een advententie vonden op internet van de originele roerstandaanwijzer, geheel gerestaureerd en te koop aangeboden voor omgerekend € 210,- in Florida. Inmiddels heeft Adam Charon, woonachtig is de States en 5 jaar lang heeft gevaren op de Castor/Redeemer, de roerstandaanwijzer gekocht, en we verwachten dat hij eind deze week weer op de brug van de Castor hangt!

We willen het binnenwerk van de bestaande roerstandaanwijzer overzetten naar dit originele stuk antiek, zodat het geheel weer functioneel wordt ook.

Een foto van het prachtig gerestaureerde apparaat is bijgevoegd.