ms Vulcanus

Scheepschronometers

Ik ben een oud Shell employee, maar meer van de olie en gas exploratie kant. Vaak heb ik gevist rond de tankers die op rede lagen bij Muscat, Oman. Vele jaren geleden ben ik begonnen met het verzamelen van scheepschronometers. Ik hoef U niet uit te leggen welke een belangrijke plaats deze bekleedden in de tijden van voor de radar en GPS. Nu heb ik recentelijk een chronometer gekocht waar een Shell schelp in is gegraveerd. Het vermoeden bestaat dat deze misschien op een Shell tanker heeft dienst gedaan. Ik vraag mij af of er binnen uw organisatie een archief bestaat welke de chronometers heeft bijgehouden en op welk schip ze hebben dienst gedaan.

Voor Uw informatie het betreft een twee daagse chronometer, gemaakt door Kelvin, White en Hutton uit London. Het nummer is 6173 en het instrument is gemaakt kort voor de tweede wereld oorlog.

Alvast dank voor Uw moeite en groeten.

Bert Dijksman, loesdijksman@gmail.com